navigation menu
close navigation menu
Facebook Instagram
Facebook Instagram

Liila tuottaa katollaan aurinkosähköä

Kauppakeskus Liilan katolle on asennettu yhteensä 1 746 aurinkopaneelia, jotka tuottavat energiaa arviolta 17 % kiinteistön vuosittaisesta sähkön käytöstä. Vuonna 2023 aurinkopaneeleja tullaan lisäämään ja asentamaan myös kauppakeskus Liilan B-rakennuksen (kauppakeskusosio) puolelle.

Aurinkovoimala Liilan katolla tuottaa täysin uusiutuvaa energiaa aina auringon paistaessa. Hyödyntäen aurinkoenergiaa, säästämme jatkuvasti hiilidioksidipäästöjä ja lisäämme energiaomavaraisuutta. Jokainen kilowattitunti sähköä, joka tuotetaan kestävällä energialla, on pois uusiutumattoman energian kulutuksesta.

Tälläkin hetkellä Liilassa virtaa jatkuvasti uusiutuvaa energiaa suoraan sen omasta aurinkovoimalasta. Koska kauppakeskuksien kaltaiset isot kiinteistöt kuluttavat paljon energiaa, jatkamme työskentelyä löytääksemme jatkuvasti uusia tapoja päästöjen vähentämisessä. Kiinteistössä on käynnissä myös maalämpöprojekti, jolla mahdollistetaan vuodesta 2023 alkaen kauppakeskuksen ekologinen lämmitys ja jäähdytys.

Pääsette tarkastelemaan reaaliajassa paneeleista saatavaa sähköntuottoa osoitteesta https://solnetapi.com/api/kauppakeskusliila/